Hoe werkt het?

 

Spelregels

5 dagen per week trekken de twee DiligenceBusjes erop uit. Per keer is er per bus plek voor 7 gasten. U wordt thuis opgehaald en na afloop weer thuis gebracht. In de bus is ruimte voor een opklapbare rolstoel en rollators.

 

De uitstapjes worden in principe gepland binnen een straal van ongeveer 75 km rond Almere.  Nog verder weg gaan betekent hogere kosten (dus duurdere uitstapjes) en een grotere belasting voor de vrijwilligers. Hebt u een suggestie voor een leuk uitje binnen deze “cirkel”, dan horen wij dat graag van u.

U kunt zich opgeven voor een onbeperkt aantal uitjes. Geeft u zich op vóór de op het programma aangegeven datum, dan bent u zeker van minimaal 1 uitje. Daarna kunt u zich nog wel opgeven, maar komt u op de reservelijst. Een paar dagen na de sluitingsdatum nemen wij contact met u op voor welk(e) uitje(s) u bent ingedeeld.

LET OP: Eventuele foto’s en video’s die gemaakt worden tijdens het uitstapje kunnen gedeeld worden op onze facebook- en website. Mocht u daartegen bezwaar hebben, wilt u dat dan bij aanvang van het uitstapje, bij de begeleid(st)er kenbaar maken?!

Indien nodig dient u zelf voor een eigen begeleider te zorgen. Deze betaalt ook de deelnamekosten.

Wij vragen u zich bij ziekte of verhindering meteen af te melden. Dat kan elke werkdag van10.00 tot 13.00 uur telefonisch 036 2022044 of per email info@diligence-almere.nl

Bij annulering binnen 2 werkdagen voor het plaatsvinden van een uitje, worden € 7,50 administratiekosten in rekening gebracht. Dit bedrag is exclusief eventueel gemaakte reserveringskosten. Wij vragen uw begrip hiervoor. Elke annulering moet  administratief worden verwerkt en op deze korte termijn is het lang niet altijd mogelijk om een vervanging te vinden. De ritprijs is berekend op een volle bus en voor elke niet bezette plaats in de bus, wordt “verlies” geleden.

Kosten

De kosten van de uitjes zijn laag doordat de uitvoering ervan en van alles wat daarbij nodig is, vrijwel geheel in handen is van vrijwilligers. De Stichting  DiligenceBus krijgt  een beperkte subsidie. De entree voor musea wordt veelal gedekt door de passen die diverse loterijen verstrekken, en vrijwel altijd door een Museumkaart* Beschikt u niet over één van deze kaarten, dan dient u zelf de entreekosten te betalen, deze kosten worden duidelijk vermeld op het programma.

Eten en drinken is voor eigen rekening, maar dit kunt u ook zelf meenemen.

*De Museumkaart is een persoonsgebonden kaart die een jaar lang onbeperkt toegang geeft tot circa 400 musea in heel Nederland. De Museumkaart is bij 150 musea verkrijgbaar en kan ook online worden aangeschaft:  De kaart kost  59,90 €.

Betaling

Het is helaas nog niet mogelijk om digitaal af te rekenen. Wel hopen we deze mogelijkheid binnenkort te kunnen realiseren. U rekent daarom nog contant af in de bus bij de begeleid(st)er.  De kosten van een uitje staan vermeld in de programmafolder.

Mocht u na afloop van het uitje heel tevreden zijn over de wijze waarop u bent begeleid door de chauffeur en/of begeleidster, dan kunt u dit kenbaar maken door de begeleiding een fooi te geven. Alle fooien worden verzameld in een fooienpot.  Uit deze pot worden de uitjes  die 2x per jaar worden georganiseerd voor het hele team van vrijwilligers,  betaald!

Opgeven

Na het verschijnen van het nieuwe programma kunt u zich telefonisch opgeven via 036-2022044 (elke werkdag van 10.00-13.00 uur) of per e-mail info@diligence-almere.nl.